
Dobrú chuť s Našim jedlom!
Slepačia polievka
09.03.2014 15:21- polovica sliepky
- 2 l vody
- 150 g koreňovej zeleniny
- 1 malý pór
- kúsok kelu
- 1 malá cibuľa
- soľ
- 4 zrnká čierneho korenia
- 2 zrnká nového korenia
- petržlenová a zelerová vňať
- tenké rezance
Sliepku prekrojíme, umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Keď voda zovrie, penu zoberieme, pridáme soľ, očistenú, na rezančeky pokrájanú zeleninu, ošúpanu cibuľu a cesnak a korenie. Zelerová vňať sa dáva vyvariť, nadrobno posekaná petržlenová vňať sa pridáva do hotovej polievky. Pred podávaním do každej porcie dáme kúsky mäsa, zeleninu a rezance.
—————