Dobrú chuť s Našim jedlom!


Slepačia polievka

09.03.2014 15:21
  • polovica sliepky
  • 2 l vody
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1 malý pór
  • kúsok kelu
  • 1 malá cibuľa
  • soľ
  • 4 zrnká čierneho korenia
  • 2 zrnká nového korenia
  • petržlenová a zelerová vňať
  • tenké rezance

Sliepku prekrojíme, umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Keď voda zovrie, penu zoberieme, pridáme soľ, očistenú, na rezančeky pokrájanú zeleninu, ošúpanu cibuľu a cesnak a korenie. Zelerová vňať sa dáva vyvariť, nadrobno posekaná petržlenová vňať sa pridáva do hotovej polievky. Pred podávaním do každej porcie dáme kúsky mäsa, zeleninu a rezance.

—————

Späť